Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home1/jusjyhaem/public_html/wp-config.php on line 94
Geç EFT Nedir?
geç EFT

Geç EFT Nedir?

Türkiye’de bankaların kendilerini geliştirebilmek ve daha iyi hizmet sunabilmek adına daima birbirleriyle yarış içerisinde olduklarını görüyoruz. Bu nedenle de her bankanın amacı müşterilerine daha iyi ve kaliteli hizmeti sağlayabilmek. Bu anlamda bankalarda uygulamalarına yenilerini ekleyebiliyor. Bankaların son dönemde üzerinde durdukları en büyük girişim online bankacılık sistemi çünkü bu sayede müşterileri nerede olursa olsun ve 7/24 işlemlerini güvenli bir şekilde sürdürebiliyor.  

Türkiye’de son dönem bankacılık işlemlerinde kesintisiz bir hizmet var bunlar arasında ise ilk dikkatleri çeken EFT bankacılığı oluyor.  

Peki, EFT’nin kullanıcılara faydası nedir? 

Bir banka müşterisi günün hangi saatinde olursa olsun EFT sayesinde işlemlerini tamamlayabiliyor. Bu gerek haftasonunda gerekse mesai saati bitiminde de hizmetin devam ettiği ve rahat bir şekilde para alışverişinin gerçekleştirileceği anlamına geliyor. EFT’yi de burada iki şekilde sınıflandırabiliriz. Normal mesai saatleri içerisinde yapılan işleme EFT mesai saatleri dışında olan işleme de geç EFT denilir. İsterseniz geç EFT tanımını biraz daha yakından tanıyalım 

Geç EFT Ne Demek? 

EFT’nin bankalar arasındaki işlem demiştik. Bu hizmet sayesinde bir banka müşterisi farklı bir banka müşterisine ya da banka hesabına güvenli bir şekilde para transferi işlemini gerçekleştirebilmektedir. EFT işlemi sırasında yalnızca para gönderme ve alma yapılabilir. Bu da bu işlem için belli bir saat diliminin göz önünde bulundurulmasına neden olmuştur. Her banka kendisine göre bir saat dilimi belirlemiştir fakat ülkemizde bankaların geneline baktığımız da ise bankaların EFT saatleri birbirinin aynısı olmuştur. Normal bir EFT saati sabah 09.00’da başlar akşam 16.00’da sona erer. Günümüzde internet bankacılığının aktif bir şekilde kullanılması ve bankaların geliştirmiş oldukları uygulamalar bu saatlerin dışında da para gönderip alma olanağı sağlamaktadır. Yukarıda EFT saatinin bitişini 16.00 şeklinde gösterdik ancak bazı bankaların bu saati uzatarak 17,15’e kadar çekmişlerdir. Yani burada anlatılmak istenilen şey yaklaşık olarak 1 saat 15 dakikalık bir fark görülebilmektedir. İşte bu saat farkına ise geç EFT işlemi denilmektedir.  

geç EFT

Geç EFT ‘de Ekstra Bir Ücret Alınıyor mu? 

Herkesin bilmesi gereken mutlak konu bankalar yapmış oldukları her hizmetten dolayı mutlaka ücret almıştır. Ancak bazı bankaların bu işlemleri sırasında ücret almadıklarını söyleyebiliriz. Peki bu bankaların sayısı çok mu derseniz o zaman yok denilecek kadar az diyebiliriz. Bu da demek oluyor ki çoğu bankalar geç EFT işleminden ücret almaktadır. Burada hesaplama ise normal bir EFT göndermekten biraz daha fazla olacaktır.  

Geç EFT Ne zaman Hesaba Geçer? 

Normal bir EFT yapıldığında para 5 dakika içerisinde karşı hesaba düşer ancak geç EFT işleminde bu süre 5-10 dakika arasında değişiklik gösterecektir.  

Sonuç olarak toparlayacak olursak şöyle diyebiliriz. Geç EFT mesai saatinin sonunda kalan 1 saat 15 dakikalık olan bölümdür ve bu zaman içerisinde yaptığınız bir ödeme sırasında ödemiş olduğunuz ücret normal EFT ücretlerine göre daha fazladır.

Bir önceki yazımız olan Eft İşlem Ücreti Almayan Bankalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*