Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home1/jusjyhaem/public_html/wp-config.php on line 94
Senet Nasıl Doldurulur ?

Senet Nasıl Doldurulur ?

Senet hem özel hem de tüzel kişiler tarafından kullanılmaktadır. Senet kullanmanın amacı nakit paranın kullanılmak istenmediği durumlarda ya da nakitin yeterli olmadığı durumlarda ödemenin yapılabilmesi için kullanılan ödeme türüne denilmektedir. Peki senet nasıl doldurulur ? Dikkat etmeniz gereken unsurlar nelerdir ?

Senet ödemeleri daha çok yüksek miktarlı ödemeler için kullanılmakta olup özellikle iş hayatında büyük öneme sahiptir. Senet doldurmak için belli bir şartın olmasına gerek yoktur. Hem şirketler hem de kişiler senet doldurma hakkına sahiptir.

Senetler genel olarak aynı yapıya sahiptir. Bunun için de doldurma şekilleri aynı olmaktadır. Peki, senetler nasıl doldurulur? İşte, senet doldurmak için doğru adımlar;

  • Tarih Yazmayı Unutmayın: Senedinizin üzerine tarih yazmanız önemli şartlar arasında bulunmaktadır. Bunun için de senetiniz üzerinde bulunan düzenleme tarihine, seneti doldurduğunuz tarihin girişin yapmalısınız.
  • Ödeme Tarihi Yazmalısınız: Senet yazdığınız kişiye mutlaka ödeme tarihini yazmalısınız. Hak talep edebilmek için bir son ödeme tarihinin bulunması gerekmektedir. Bunun için de son ödeme tarihini yazarak, senet doldurmada doğru bir adım atmış olursunuz.
  • Vade Yazmalısınız: Eğer ki ödeme belli bir vadede yapılacaksa, ödeme tarihi önünde olan vade tutarı bölümüne vade miktarı yazılmalıdır. Vade miktarı bütün senetlerde yazmamaktadır. Ancak vadeli bir ödeme tercih edecekseniz, vade miktarının yazılma yeri olan senet tercih etmelisiniz.
  • Tutar Yazın: Ödenecek olan tutar her ne kadarsa ödeme tutarını Türk lirası ile yazmalısınız. Tutarı doğru bir şekilde yazmanız önem taşımaktadır. Ayrıca senet üzerinden oynama yapılmasını önlemek amacıyla tutarın sağına ve soluna kapatma koymalısınız. Mesela senet miktarınızın 5000 TL olsun. O halde tutarı #5000# şeklinde yazmalısınız. Bu sayede senet üzerinde oynama yapılma ihtimalini ortadan kaldıracaktır. Bu sayede kendi güvenliğinizi sağlamış olacaksınız.
  • Senet Kişiye Mi Ait, Şirkete Mi: Senetin kişiye mi yoksa şirkete mi ait olduğunu belirtmeniz de gerekmektedir. Senetin kişiye mi yoksa şirkete mi ait olduğu senet kelimesine gelen ekten belli olmaktadır. Eğer senet kelimesinin ardından “in” eki geliyorsa, senet kişiye aittir. Ancak senet kelimesinin ardından “imizin” eki geliyorsa senet şirkete ait demektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*