Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home1/jusjyhaem/public_html/wp-config.php on line 94
Maaşa Haciz İşlemleri Detaylı Şekilde

Maaşa Haciz İşlemleri Detaylı Şekilde

Bir çok kişinin merak ettiği haciz işlemleri şu şekilde gerçekleşmektedir. Alacaklı avukat tarafından maaş haciz işlemleri başlatılır. Borçlu durumda olan ve sigortalı çalışan işçinin işvereni tarafından avukata bir yazı gönderilmesi zorunludur. Bu yazıda, borçlu çalışanın maaşında herhangi bir haciz işlemi uygulanıp uygulanmadığı bilgisi verilirken aynı zamanda borçludan kesilecek tutarın hangi hesaba yatıralacağı bilgisi istenir. Bu işlemlerin her aşamasında borçlu işçi işveren tarafından bilgilendirilerek maaşında kesinti olacağı aktarılır. Maaşa Haciz İşlemleri Detaylı Şekilde yazımızın devamında mevcut.

Borçlu sigortalının maaşından kesinti ancak %25 oranında yani ¼ ‘ü kadar olabilir. Bu durumda eğer daha önce borçlu olan işçiye haciz işlemi uygulanmış veya böyle bir karar geldiyse, sonra ki gelen tebligatlar beklemeye alınır. Haciz işlemleri sıraya konur ve ilk haciz işlemi bitmeden ikinci haciz uygulanamaz. İşveren bu durumu haciz kesintisi için gelen tebligata göre bilgilendirir ve bu şekilde haciz işlemi devam eder.

Bu esnada borçlu kişi işten çıkarsa haciz işlemleri devam eder mi ? Maaşa haciz işlemi duracaktır fakat, işçinin alacağı tazminatlar ve yıllık izinden düşülen ücretler icra dairesine ödenir. Yani, tüm alacaklar için bir haciz söz konusudur. Bu durumda kıdem tazminatı da işveren tarafından işçiye değil icra dairesine ödenir. İşten çıkacağı zaman takvimine göre alacağı maaş var ise yine ¼ oranında kesilerek kendisine verilir.

Maaşına Haciz Gelen İşçi Ne Yapmalı?

Maaşa gelen haciz işlemi var ise işçi borcunu ödememiş ve icra takip işlemleri yasal olarak başlatılmış demektir. Bu durumda, işveren tarafından daha önce bahsedilen avukata gönderilen bir yazının örneğini işçi almalıdır ayrıca alacaklı tarafın avukatı veya temsilcisi ile borçları konusunda pazarlık yapılabilir. Borçlu işçi parayı bulup borcunu ödemesi sözü verir ve öder ise bahse konu hacizde ki faizler ve masraflar silinir, borç kapatılır haciz kalkar. Eğer borç kapatmak için yeterli para bulunmuyorsa avukat ile pazarlık yapılabilir ve indirim talep edilebilir. Burada dikkat edilecek husus ise, pazarlığı işverenin yapmasıdır. İşveren kesinti işini askıya alır ve işçi de avukata ödeyeceğini ama indirime gidilmesi halinde olabileceğini belirtir ise, daha uygun ödemelerle borç kapatılabilir.

1 Comment Posted

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*