Konut Kredisi Yapılandırma

Konut almak için alınan finansal desteğe konut kredisi denilmektedir. Konut kredisi alındığında mutlaka konut alınması gerekmektedir. Konut kredisinin alınabilmesi için kişinin alınacak olan konutun ekspertiz değerinin en az %20’inin karşılanması gerekmektedir. Banka konut ekspertiz değerinin maksimum %80’i kadar kredi vermektedir.

Konut kredisinin ödememesi halinde vadenin 90 gün zaman aşımına uğramasıyla borç takibe düşecektir. Borcun takibe düşmesinden sonra borcun uyarılara rağmen ödenmemeye devam etmesi borcun haciz ile sonuçlanmasına sebep olacaktır. Bunun için bu aşamada borç yapılandırılması yapılarak kalan borç yeniden vadelere bölünmelidir. Kalan borcun vadelere bölünmesiyle birlikte müşteri ve banka arasında bir uzlaşma sağlanacak. Banka borcunu tahsil edecek, müşteri de ödemelerini çok daha kolay bir şekilde yapacaktır.

Konut Kredisi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Konut kredisini yapılandırma işlemini iki farklı şekilde yapabilirsiniz. Konut kredisini yapılandırmak için şubeye yapılandırma başvurusunu yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra telefon bankacılığını kullanarak da yapılandırma işlemini yapabilirsiniz.

Konut kredisi yapılandırmasını şubeye giderek yapmayı düşünüyorsanız; şubeye gittiğinizde müşteri temsilcinizle görüşme sağlamalısınız. Yaptığınız görüşmede hangi vadelerde ödeme yapabileceğinizi müşteri temsilcinize belirtmelisiniz ki; müşteri temsilciniz ona göre bir ödeme planı çıkartmalısınız.

Kredi Yapılandırma Faiz Oranları Nasıl Değişir?
Kredi yapılandırma faiz oranları yapılandırmanın vadesine ve bankaya göre değişkenlik göstermektedir. Her bankanın uyguladığı faiz oranları birbirinden farklıdır. Uygulanan faiz kredi vadesine göre de değişkenlik göstermektedir.

Kredi Yapılandırma İşlem Ücreti Ne Kadar?

Kredi yapılandırma için uygulanan faiz oranı vadeye göre değişkenlik göstermektedir. Bunun yanı sıra kredi yapılandırma işlem ücreti 50 tl’dir.

Kredi Yapılandırma Mantıklı Mı?

Kredi yapılandırmanın elbette ki hem avantajlı yönleri, hem de dezavantajlı yöntemleri bulunmaktadır. Kredi yapılandırma avantajlarının başında borcunu ödeyemeyen müşterinin borcunu ödeyebilmesine olanak tanımak gelmektedir. Kredi yapılandırma işlemi ile birlikte borç vadelere bölünmekte ve önceki vade tutarına göre yapılandırma vade tutarı daha düşük olmaktadır. Bu sayede borçlunun da ödeme yapması kolaylaşmaktadır. Bunun yanı sıra yapılandırma işlemi takibe düşen borçluya haciz gelmesini de önleyecektir.

Kredi yapılandırma işleminin dezavantajı ise kredi ana tutarı üzerine faiz uygulamasının yapılmasıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*