Kırmızı Kalem Ne Demek?

Kırmızı kalem Ne Demek? ; kırmızı kalem banka müşterilerinin kredi ya da kredi kartı almaları ve sonrasında ödeyememeleri halinde bunu belli etmek için kullanılan tabir ve gösterge kırmızı kalemdir. Borcunu belli bir zaman diliminde ödeyemeyen kişilerin üzeri kırmızı kalemle çizilmekte ve bu kişilerin bankanın vermiş olduğu tüm haklardan yararlanma hakkının kısıtlanması anlamına gelmektedir.

Bankalar kırmızı kalem yiyen müşterinin kesinlikle banka haklarından yararlanmasına izin vermemektedir.

Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi Kartı Veren Bankalar

Müşterinin kırmızı kalem yemiş olması kredi kartı almasına engel olmaktadır. Müşterilerin en çok yönelttiği soru ise kırmızı kalem yiyenlere kredi kartı veren bankalar hangileridir?

Hiçbir banka kırmızı kalem yemiş olan bir müşteriye kredi ya da kredi kartı vermeyecektir. Bankanın kırmızı kalem yemiş olan bir müşteriye kredi ya da kredi karıt vermesi için müşteri üzerinden kırmızı kalemin silinmiş olması gerekmektedir. Bankaya olan borçlarınızı sıfırladıysanız, kırmızı kalem yemenizin üzerinden 5 yıl geçtikten sonra kırmızı kaleminiz müşteri üzerinden silinecektir. Bu sayede bankalarda size artık kredi verebilir bir hal kazanacaktır.

Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi Veren Bankalar

Kırmızı kalem yemiş olan müşteriye kredi kartı verilmeyeceği gibi kredi de bankalar tarafından verilmeyecektir. Zaten kırmızı kalemin amacı da bankaların ilişkiye girmek istemedikleri, güvenilir olmadıklarını düşündükleri müşterileri belirlemektir. Kırmızı kalem yiyen müşterilerin bankalarla olan ilişiği tamamen kesilerek, bankaların hizmetlerinden yararlanmasına engel olmaktır.

Doğal olarak kırmızı kalem yiyen bir müşterinin her hangi bir bankadan kredi almasına da imkân bulunmamaktadır. Kırmızı kalem yiyen bir müşterinin üzerinden beş yıl sonra kırmızı kalem silinecektir. Kırmızı kalemin müşteri üzerinden silinmesiyle birlikte müşteri yeniden kredi çekebilir hale gelecektir.

Kırmızı Kalem Yemek Nasıl Engellenir?

Bir müşterinin kırmızı kalem yemesinin sebebi elbette ki borcunu ödememiş olmasıdır. Borcunu ödemeyen müşterinin borcu takibe düşmesine rağmen yine de borcu ödememesi halinde müşteri kırmızı kalem yiyecektir.

Müşteri kırmızı kalem yemeyi önlemek için borcunu geciktirmemelidir. Borcu gecikmiş olsa dahi borç takibe düştükten sonra gerekirse borcu üzerinde taahhüt yaptırmalı ve borcunun ödenmesini sağlanmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*