İpotekli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

Tüketicilerin ihtiyaçlarını gidermesi için bankalar tarafından çeşitlendirilen ihtiyaç kredileri farklı faiz oranları ve isimler ile bankaların ürünleri arasında yerini almaktadır. İhtiyaç kredisi talep eden kişi ne kadar üst rakam için kredi başvurusunda bulunursa, bankaların olumsuz cevap verme olasılığı da o derece artar. Tüketiciler bu gibi durumlar yaşamaması ve kredi başvurularında olumsuz bir durum ile karşılaşmaması için gelir seviyesine göre kredi hesaplaması yaparak, hangi tutarda kredi çekmek istediklerini belirlemeleri gerekmektedir. Fakat, gelirinizin kredi taksitlerini aşması durumunda daha fazla kredi çekme olasılığı da devam etmektedir. Bunun için tüketicilerin bankalara teminat göstermesi şartı aranır. Bu teminatlar arasında ipotek, kefalet veya rehin gibi unsurlar yer alır. Bugün sizler için İpotekli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar hangileri biraz araştırdık ve yazdık.

Gelir seviyesi ve kredi taksit tutarı dengesi bazen ihtiyaç halinde göz ardı edilebilir ve yüksek tutarda krediye ihtiyaç duyulabilir. Böyle bir durumda ipotekli ihtiyaç kredisi kullanma gündeme gelir. Bu çeşit krediler her bankada farklı isimler ile anılsa da ( BFK kredisi ) temelde aynı mantık üzere çalışır. İpotekli ihtiyaç kredilerin de en fazla 48 ay vade yapılabilir. Eski yıllarda 120 aya kadar olan bu vade seçeneği Ekim 2016 da yeniden düzenlenerek bu seviyeye çekilmiştir.  Ayrıca, vade seçeneği gibi ipotekli ihtiyaç kredisi kullanımı için gerekli şartlar ve kriterler her banka için aynıdır. İşte o şartlar;

  • Ekspertiz değerinin %50-%80 oranında kredi limiti belirlenir.
  • 48 aydan daha fazla vade seçeneği kullanılamaz.
  • Kredi için gösterilen gayrimenkul’e ipotek konur.
  • Bankalar ek teminat talep edebilir.
  • Kredi bitimine kadar konut sigortası, hayat sigortası ve depren sigortası yapılması şarttır.

İpotekli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar Hangileri?

  • Denizbank ipotekli ihtiyaç kredisinde ipoteğe konu olan yerin ekspertiz değeri belirlenir ve %50’sine kadar krei kullanımına izin verilir.
  • Garanti Bankası ipotekli ihtiyaç kredisi çerçevesinde 6-48 ay vade seçeneği ve yine eksper değerinin %50’si oranında kredi kullanılabilir.
  • Akbank ipotekli ihtiyaç kredisi için şubeye gitmeden internet üzerinden başvuru yapabilir ve %50 ekspertiz değeri karşılığı kredi kullanılabilir.
  • Yapı Kredi Bankası bireysel finansman kredisi düşük faiz oranları ve yüksek tutarlı kredi talepleri için değerlendirilebilir.
  • Vakıfbank BFK kredisi ile 48 aya kadar vadeler ile kredi kullanılabilir. Üstelik ipoteğe konu gayrimenkulün %80’i oranında kredi kullanımı yapılabilir. Geri ödeme seçenekleri için farklı seçenekleri bulunan bankanın kredisi değerlendirilebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*