Nereye Yatırım Yapmalıyım

2017 Yılında Yatırım Önerileri Nereye Yatırım Yapmalıyım ?

İnsanlar yüzyıllar boyunca gereksinimlerinden dolayı nakit ihtiyacı içerisine girmiş ve para kazanmak için bazı yollar denemiştir. Bunun dışında parası olan ve bu parasını değerlendirmek isteyen bireyler ise, çeşitli yollara başvurmuş ve paralarını katlamak için bazı çalışmalar yapmıştır. Günümüzde birçok bireyin yatırım yapabilmesi için, piyasalar ve yatırım araçları vardır. Bunlara hisse senetlerini, altın, döviz, faiz ve gayrımenkul vb gibi örnekleri verebiliriz. Bu yatırım araçlarını kullanmanız durumunda, eğer ufak da olsa bilginiz varsa kar elde edebilir ve paranızı katlayabilirsiniz. Bizlerde sizler için, 2017 yılındaki en karlı yatırım araçlarını ve piyasaları araştırdık ve bu yazımızda sizler için aktardık.

Altına yatırım yapılır mı?

Altın yüzyıllardan beri en çok rağbet gösterilen yatırım araçları içerisinde yer almaktadır. Özellikle parasını altın olarak saklamak isteyen bir birey, ilk olarak altın alarak bu yatırımını yapar. Genel olarak bu yatırımdan çok yüksek kar elde edeceğinizi söyleyemeyiz fakat ufak da olsa kar sağlayabilirsiniz. Altın fiyatlarının yükselişi ve inişi anlık olarak gerçekleşir. Piyasa takibiniz iyiyse, altını yatırım aracı olarak kullanabilirsiniz.

Faize yatırım yapılır mı?

Faiz oranları son zamanlarda oldukça yüksek seviyelere çıkmıştır. Özellikle bankaların inanılmaz rekabeti ve yarışı, faiz oranlarının bir hayli yüksek seviyelere çıkmasına zemin hazırlamıştır. Şuanda piyasada %14’e kadar ulaşabilen faiz oranları vardır ve bu oranlar ile bir miktar paranız varsa, aylık düzenli bir gelir elde edebilirsiniz.

Hisse senedine yatırım yapılır mı?

Haberlerde gördüğümüz gibi hisse senetleri fiyatları her geçen gün artış yaşamaya başlıyor. Bu konuda hisse alım-satım satımı yaparak para kazanabilirsiniz. Fakat piyasayı iyi takip etmeli ve bir kaç şirket üzerinden yoğunlaşmanız gerekmektedir. Hisse senetlerinden anlık alım-satım yaparak kar elde edebileceğiniz gibi, uzun vadeyle de yatırım yapabilirsiniz. Örnek olarak Aselsan yaklaşık 8 ay önce 8 TL civarındaydı fakat şuanda 27 TL civarında geziyor. Buna bakarak da yaklaşık %300 oranında bir değer kazanmıştır.

2017 Yılında Yatırım Önerileri

Dövize yatırım yapılır mı?

Döviz denince şüphesiz akla ilk olarak dolar ve euro gelir. Dolar ve eurodan anlık olarak yatırım yapabilir ve kar sağlayabilirsiniz. Bununla beraber tıpkı altında olduğu gibi, paranızı euro ya da dolar olarak da saklayabilirsiniz. Bu konuda iki dövizde oldukça iyi rakamlardadır. Euro’yu bizler biraz daha öneriyoruz çünkü değeri sıklıkla düşmüyor ve genelde aynı kalıyor. Ama yüksek tutarda paranız varsa, döviz alımı ve devamında satımı yaparak güzel paralar kazanabilirsiniz.

Gayrımenkule yatırım yapılır mı?

Konut fiyatlarının artış göstermesine rağmen, gayrımenkule gösterilen ilgi hala devam etmektedir. Değeri yükselen bir alanda ev,arsa ya da arazi alarak ve 1 yıl gibi bir süre içerisinde satarak güzel paralar kazanabilirsiniz. Bankalarda bu yerlere kredi imkanı verdiği için, yatırım yapmanız durumunda kendinizin parası olmasına da gerek yoktur. Ama unutmayın ki, gayrımenkul yatırımı yapmadan önce yerin önemini ve değerini dikkatte almalısınız.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*