Bu yazımızda kredini borcunu ödeyemeyenler için cezalardan bahsedeceğiz. Öncelikle içinizi biraz olsun rahatlatacak şey kredi kartı borcunu ödemeyenler için hapis cezasının olmadığıdır. Borcun takibini sağlayan icra takibinde kefil olarak bulunmanız ve bu kefillikteki yükümlülüğü yerine getirmemeniz durumunda hapis cezası alabilirsiniz. Bu hapis cezasının ismi ise tazyik hapsidir. Bu tazyik hapsinin süresi 3 ay olmakla beraber paraya çevrilemez.
Taahhütlü İhlal Suçundan Hapse Girenlerin Borcu Silinir mi?
Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin taahhüt vermeleri durumunda bu taahhütte de ihlal yaptıkları durumda 3 aylık tazyik hapsi cezası alan kişiler hapise girdikten sonra borçları silinmeyecektir. Bu yaptırımlar borcun ödenmesi için zorlayıcı olma açısından yapılan cezalardır.
Kredi Borcumu Ödeyemeyenler Hangi Adımları Atmalı
Kredi kartı borcunu ödeyemeyenler öncelikle bankayla irtibat halinde olarak borçlarını yapılandırmaları bir nebze borçları rahatlatmaktadır. Yapılandırma sayesinde borçlarının taksitlerini uzatabilirler. Bazı bankaların onayladığı sistemle de bu borcu erteleye bilirler. Genel olarak kredi kartı borçlarını ödeyemeyen kişiler tüketici kredisine başvurarak bu borcu ödemeyi planlıyor ancak bu davranış insanları borçlarını hiç ödeyememeye itebiliyor. Bu konu hakkında borçlarınızdan kurtulamıyor ve borçlarınızın ödeyemiyorsanız her türlü para bulma kaynaklarına başvurup faydalanmalısınız. Öncelikle ailenize, yakınlarınıza, para verebilecek herhangi bir kişiye borç talebinde bulunmalısınız. Ama size borç verecek bir yakınınız, akrabanız yoksa yine bankalara başvurmaktan başka bir yol yok. Tüketici kredilerine başvurarak yapılandırma yapmak bu konuda sizi rahatlatmaya yeterli olabilir.
Bankalardan kredi alamayan kişiler, kredi notu açısından çok düşük puanlara sahiptirler. Sicili bozuk yada kötü sicile sahip kişiler üstü çizilen kırmızı grup diye adlandırılan gruptadır. Sizde bu gruptaysanız icralık olan kişilere kredi sağlayan bankaları araştırabilirsiniz.
Kredi Borcunu Ödemeyen Hangi Cezaevine Girer
İcra Mahkemeleri tarafından size hapis cezası verildiyse ve başka bir cezanız bulunuyorsa Cumhuriyet Başsavcılığı İlamat ve İnfaza gönderilir. İnfaz Savcılığı olarak bilinen bu büro hapis cezası kesinleşen şahıs için davet gönderir. Eğer cezanın tamamı 3 yıldan azsa , Açık Ceza İnfaz kurumuna yönetmelikler gereğince hapis cezalarını açık ceza infaz kurumlarında infaz edilmektedir.
Hapis Cezası 3 Yıldan Azsa:
- Davetiye gönderildiğinde 10 gün içinde teslim olmanız istenmektedir.
- Teslim Olduğunuz zaman açık cezaevinde infaz edilirsiniz.
- İnfaz edildikten sonra ise tahliye edilirsiniz.
- Teslim olmayan kişiler için yakalama kararı çıkartılır ve de kapalı cezaevi kurumlarına alınmaktadır.
- Cezanın bir kısmını infaz etmeden açık cezaevine nakli olamaz.
Hapis Cezası 3 seneden fazlaysa:
- Davetiye gönderilir.
- Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarına alınırlar.
- İnfaz edildikten itibaren durumlara uyması sonucunda açık cezaevine nakil edilmektedirler.
Bu durumların başınıza açacağı sorunları sizlere anlatmış bulunmaktayız. Bu yüzden kendi bütçenize uygun kredileri araştırarak kredi almanızı tavsiye etmekteyiz. Oldu da kredi borcunuzu ödeyemediniz bu yazımızda sizlere hangi adımları atmanızı anlatmaya çalıştık. Bu konu hakkında sizlerden yorumlarınızı beklemekteyiz. Sizlerin yorumları bizler için çok önemlidir. Yaptığınız yorumların kısa süre içerisinde de cevaplanacağını bildirmek isteriz.
Leave a Reply