Kosgeb İş Planı Nasıl Hazırlanır? yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>Kosgeb İş Planı Nasıl Hazırlanır?
Kosgeb İş Planı Hazırlama 1.BÖLÜM
1.a Girişimci
Bu bölümde kendimizden yani özgeçmişimizden ve iş fikrimiz ile alaklı bilgilerden bahsedeceğiz. Burada belirteceğimiz bilgiler “1.b İşletme Faaliyet Konusu” ve “2.c İş Fikri ve Neden Seçildi” maddelerine hazırlık olacak şekilde kısa değerlendirmelerden oluşmalı.
Şurada doğdum, şu tarihte doğdum, hobilerim şunlar, gittiğim okul ve okulda ki başarılarım gibi alakasız bilgilerden ziyade girişimciliğiniz ile ilgili detaylara ağırlık vermelisiniz. Öyle ki iş planınızı okuyan kişi sizi görmeden hakkınızda ve girişimci yönününüz hakkında kafasında düzgün bir profil oluştursun. Ve unutmadan, iş planı hazırlarken ne kdar özen gösterirseniz o kadar olumlu sonuçlar ortaya çıkar.
1.b İşletme Faaliyet Konusu
Bu bölümde iş fikrimizi oluşturan esas faaliyet alanı nedir, onları ifade etmeliyiz. Tabii ki bir çok firma kendi alanı dışında ki sektörlerde de faaliyet göstermekte fakat her firmanın bir ana faaliyet konusu muhakkak vardır ve sizin de ana faaliyet konunuz ne ise burada özellikle vurgulamalı ve bu konusa iş planı oluşturmalı, nakit akışında ki finansal konularda ana etkenler oluşturmalıdır.
1.c İş Kurma
Bu alan oldukça sade ve anlaşılır dille yazılmalıdır. Bu bölümde, iş fikrinizi nasıl hayata geçireceksiniz onlardan bahsetmelisiniz. İş fikrinize uygun konumda seçtiğiniz iş yeri, kiralama süreci, dekorasyonu, muhasebesi, hangi odaya kayıt olunacağı, işyeri açma ruhsatı , ne zaman açılacağı, KOSGEB’e müraacat süreci, işe başlama kısmını maddeler halinde yazabiliriz.
Kosgeb İş Planı Hazırlama 2.BÖLÜM
2.a Girişimci ve Ortaklarının Kişisel Verileri
Bu bölümde kişisel bilgilerimizi yazıyoruz. Eğer ortaklarımız varsa onlar için de bu kısmı doldurarak ilerliyoruz. Yine burada da gereksiz detaylardan kaçınmalıyız. Katıldığımız kurs ve seminerleri, staj ve eğitim bilgilerimizi tarihsel olarak yeniden eskiye doğru sıralıyoruz Bildiğimiz yabancı dilleri ve seviyelerini giriyoruz ( Lise mezunu isek İngilizce temel yazabiliriz )
2.b Girişimci ve Ortakların İlişkin Bilgiler Tablosu
Burada en önemli faktör “mesleki yeterlilik belgesi” noktasıdır. Eğer bir üretim işi ise mesleki belge, kurstan öğrenilen bir iş ise kurs bitirme belgesi, okuldan edindiğiniz iş ise diploma, pratikten öğrendiğiniz iş ise referans gibi belgeler bu bölüme eklenmeli. Ve burada aldığımız girişimcilik eğitimi bilgilerini tarihi ve yerini de belirterek yazıyoruz.
2.c İş Fikri ve Neden Seçildi
1.a bölümünde de bu kısma ait kısa bilgiler yazmıştık bu bölümün de o maddede yazdığımız kısa bilgilerle uyuşacak bilgiler girmeliyiz. Yine işletmenin ana faaliyet konusuna çok az değinerek burada sunduğumuz iş fikrini neden seçtik, detaylı ve anlaşılır biçimde yazıyoruz. Örneğin, iş fikrimiz süs eşyaları üreten küçük bir atolye olsun. İnsnların ruhuna ve göz zevkine hitap etmek için bu iş fikrini seçtim demek ve detaylandırmak güzel olur.
2.d İşletmenin Hukuki Statüsü
Girişimciler genelde şahıs şirketi veya limited şirketi tarı işletmeler açıyor. Şahıs şirketi açmak kolay ve daha az maliyetlidir, bu yüzden şahıs şirketi açtım diye bu bölüme yazılabilir. Limited şirket daha maliyetli ve zor olmasının yanı sıra bankalar ve yatırımcılar açısından daha avantajlı olacağı için, bu kısımlara değinilerek seçtim denilebilir.
2.e İşletme Misyonu ve Vizyonu
İşletme misyonu, işletme değerlerini, işletmenin duruşunu belirler. Vizyon ise, işletmenin misyonu doğrultusunda oluşturulmuş ve ortaya konmuş hedeftir.
2.f Kısa Vadeli Hedefler
Kısa vadeli hedefler 6 aylık hedefleri kapsar. Bu nedenle işletme kurarken kısa vadede bir hedefimiz olmalı ve bu 6 ayı karşılayacak sermayemiz olmalıdır. İlk 6 ayı çok iyi analiz etmeli hedeflerimizi belirlemeli ve bu doğrultuda hamleler yapmalıyız.
2.g Orta-Uzun Vadeli Hedefler
Orta vade 6 ay sonrası 5.yıla kadar olan zaman dilimizi kapsar, uzun vade ise 5 yıl sonrası yılları kapsar.Bu bölümde işletmemizi ileride nerelere taşıyabileceğimiz ,nasıl geliştirebileceğimiz hakkında detaylı bilgiler sunabiliriz.
Kosgeb İş Planı Nasıl Hazırlanır? yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>Yapı Kredi Faizsiz Kosgeb Kredisi yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>Kosgeb Kobi kredisinin onaylanıp onaylanmadığı kişiler Kosgeb’ in resmi sitesinden yayınlanacaktır. Ön onayı alan kişiler bankalara başvuru yapabileceklerdir. Başvuru sonuçlarının açıklanacağı günü Kosgeb’in resmi internet sitesinden öğrenebilirsiniz. Başvuru onayının çıktısını Kosgeb sitesine girerek alabilirsiniz.
Kosbeg’ den onay alan kurumlar onay çıktısını Kosgeb’ in internet sitesi üzerinden alarak anlaşmalı bankalara başvurabilirler. Anlaşmalı Bankalar ise şunlardır;
Faizsiz 50.000 TL Kobi Kredisi adı altında Yapı kredi bankasına başvuru yapabilmek için Kosgeb’ ten onay alan işyerleri ilk olarak Kosgeb’ ten alınan onay belgesinin fotokopisini çıkartarak bankaya gitmeliler. Bu kişiler bankalara yaptıkları başvuruların değerlendirme süresinden sonra çıkacak kararla onay almışlarsa bu krediden faydalanabilecekler.
Yap Kredi bankasına faizsiz kredi başvurusu yapan kişiler Kosgeb’ in kendi sitesi üzerinden fotokopisini aldıkları onay formu bile bankaya gitmelidirler. Bir ticari işletme olduğuna dair kanıt gösterebilecek belgelerle bankaya başvurulmalıdır. Bu belgeleri açıklamak gerekirse; ‘’Bu ticari işletme kimin üstüne ise nüfus cüzdanı fotokopisi, oda kayıt belgesi, son 1 yıla ait olan gelir belgesi ve bilanço, vergi levhası’’ gibi evraklar Yapı Kredi Bankasına başvuracak kişilerin yanında olması gereken evraklardır.
Kobi Kredisi avantajını kullanacak olan Kobiler bu belgeleri yanlarına kesinlikle almaları gereklidir. Bunun sebebiyse, bu krediyi kullanan kişilerin kredi başvurusundan bir önceki adımda Kobi hesabı açılmasından dolayı bu işletmenin mali durumunu gösterme sebebiyle önemli evraklardır. Bankalar bu işletmelerin 1 yıllık ticari geçmişini istemektedir. Kredi başvurusu yaparken bankanın istediği ek belgelerde olabilir.
Bu Belgeler: SGK bildirgesinin hizmet dökümü, Gayrimenkul yada malvarlığının olduğunu kanıtlayıcı belgeler, Geçerli geçici vergi beyannameleri, bilanço esasıyla çalışan işletmelerin gelirini gösteren belgeler’’ Anonim şirketleri için istenen belgeler ise; ‘’ Oda kayıt belgesi, ticari sicil gazetesi, imza sürgüsü beyannamesi, vergi levhası, kimlik fotokopisi’’ Bu belgeleri tamamlayarak başvurularını Yap Kredi Bankalarına yapabilirsiniz. Bu evraklar hakkında daha ayrıntılı bilgiler almak için ilgili bankayı arayınız. Bu bilgileri edinmeniz konusunda yardımcı olacaklardır. Başvurularda herhangi bir eksiklik olmamalıdır.
Yapı kredisi bankasına bu müracaatları yaparken dikkat edilmesi gereken çok şey vardır. Bunlardan biri kredi notunuzun yüksek olmasıdır. Kredi notu yüksek olmayan kişilere bankalar kredi vermeyebilir. Başvuru değerlendirmesinde bir dikkate alınacak konuda sicilin temiz olmasıdır. Bankaların hepsi 1 yıllık ticari geçmişi istemektedirler. Hakkınızda bir yasal işlem yoksa, kredi notunuz düşük değilse bu krediden faydalanabilirsiniz.
Yapı Kredi Faizsiz Kosgeb Kredisi yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Sınavı yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>İş kurmak için yeterli paranız yoksa kosgeb’e başvurmak mantıklıdır. Bu müracaatı yapmak için 32 saatlik bir eğitimden geçmeniz gerekir. Bu 32 saatlik eğitime zaman harcamak mecburiyetindesiniz. Bu krediden faydalanmak için olan bu kursa gitmeden hibe kredisinden faydalanamazsınız. Kosgeb’in bu kursu neden yaptığını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.
Her dönemde başka kuruluşlara anlaşmaya sağlayan kosgeb kredi için artık çok uygun olarak görülen yardım kuruluşudur. Bu kursların tarihleri, başvuruları kosgeb resmi internet sitesinde yayınlanır. Başvurularda internet sitesinde yapılmaktadır. Kosgeb eğitim çalışanı olan öğretmenler bazı özel kuruluşlarda da kurs hizmeti verebilmektedirler.
Bu kosgeb eğitim kursları Kosgeb Hizmet Merkezleri ya da İşkur Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu kursa katılmak için müracaat edilmesi gereken ilk yer İşkur’ dur. İşkur’ dan Eğitim ve başvuru tarihleri hakkında bilgi almanız mümkün olacaktır. Kosgeb internet sitesi aracılığıyla tüm detayları öğrenmeniz işinize yarayacaktır. Tüm ayrıntılarıyla kurs öğretmenlerine kadar öğrenebileceğiniz bir olanakta sağlanmıştır. Kayıtların devam edip etmediğini de öğrenebilirsiniz. Müracaatlar Kosgeb Hizmet Müdürlüğüne yapılmalıdır.Aynı zamanda Kosgeb kaydını gerçekleştiren kişiler bu kaydı sorgulatarak kursun nerde yapılacağı, eğitimin uygulanacağı yer, kursun başlangıç tarihi ve bitiş tarihi, ve de eğitmenin adını öğrenebilmektesiniz.
Bu kursun süresi 32 saattir. Daha önceden 70 saat olan bu eğitimin 32 saaate düşürülmesinde karar alındı. Dört ana parçadan oluşan bu eğitim atölye çalışmalarını ve sınıf derslerini içinde bulundurmaktadır. Kosgeb, Söz konusu Kosgeb eğitiminin E-Eğitim olarak da verilebileceğini açıklamasına rağmen bu durumda net bir bilgi yoktur. Bu kursların verileceği kişi sayısı bir sınıfta 20 ile 30 arasındadır.
Kosgeb Girişimcilik kursuna katılanlardan bir ücret tahsil edilmemektedir. Bu alanda kurumlara özel ders (kurs) veren öğreticiler bunun karşılığında ücret alabilmektedirler.
Bu kursta devamsızlık önemli bir nitelik taşımaktadır. Bu kursun %80’lik süresince devamını sürdüren kişiler katılım belgesi alma hakkına sahip olurlar. Bu durumu göz önünde bulundurarak başvuran kişilerin devamsızlık yapmaması en mantıklı olanıdır. Kosgeb kurs tarihlerini öğrenerek sizde başvuru yapabilirsiniz. Bu başvuruyla kosgeb sertifikası alma hakkına sahip olabilmektesiniz. Bu sertifikayı aldığınızda iş planı hazırlayabilmektesiniz demektir. Bu durumda devlet desteğinden de faydalanabilmektesiniz.
Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Sınavı yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>Sıfır Faizli Kosgeb Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>KOSGEB sıfır faizli kredi başvurusu aslında aşama aşamadır. İlk aşamada onay alınması halinde E-KOBİ kaydı yaptırmanız gerekiyor. Bu krediden yararlanabilmek için KOSGEB’e uygun bir işletme olmalısınız. Eğer KOSGEB tarafından yasaklanan bir işletmeyseniz faydalanma şansınız yoktur. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda verilen 30 bin liralık sıfır faizli krediden faydalandıysanız bu krediye başvurduktan sonra alma ihtimaliniz yoktur.
KOSGEB veritabanına kayıt yaptırmadığınız takdirde faizsiz esnaf kredisinden faydalanamazsınız. Faizsiz esnaf kredisinden yararlanabilmek için KOSGEB sayfasına girip KOBİ kaydı yapmak zorundasınız. Ayrıca beyanname güncellemesine de dikkat ediniz. Bu işlemleri doğru bir şekilde yaptıktan sonra KOSGEB’in internet sitesine girerek sıfır faizli kredi için başvuruda bulunabilirsiniz. Başvurmak isteyen adayların bunu 19 Aralık 21 Aralık tarihleri arasında yapması gerekmektedir. Bu süre zarfından sonra kayıt yapılmayacaktır. 21 Aralıktan sonra ise KOSGEB başvuruları değerlendirecek ve sıfır faizli kredi için onay verecek.
Verilecek olan KOSGEB sıfır faizli krediler illere göre ayrılarak tamamen dağıtılmış şekilde verilecektir. Yapılacak olan ön onay işlemlerinin ardından 250 milyar lira olarak belirlenen bütçe bütün illerimize bir düzen halinde dağıtılacaktır. Başvurusunu yapan esnaflara tam olarak 24 saat içinde onay ya da ret cevabı gelecektir. Onay durumunuz bakmak için KOSGEB’in internet adresine girip kontrol etmeniz yeterli olacaktır.
Ön onay alan esnaflar artık bankalara müracaat edip başvuru işlemlerine başlamamaları için hiçbir sebep kalmamıştır. Bu aşamaya geldikten sonra sıfır faizli krediye başvurmak isteyen kişilerin yapması gereken şey, başvuru sayfasına girip başvurusu onaylanıp onaylanmadığını kontrol etmek olacak. Başvuru onaylandığı takdirde başvuru formu yazan yerden formun bir örneğini alarak banka şubelerinden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Bankalar başvuru yapan kişileri inceleyerek kredi almak için uygun olup olmadığına bakarlar ve gerekli incelemeler sonucunda başvurunuzu onaylarlar. Ön başvurunuzun onaylanması kredi alacağınızın kesinliğini sağlamaz.
Başvurunuzun onay alması için ilk olarak sizin ön onaydaki istenen evrakları getirmiş olduğunuza ve bu sıfır faizli KOSGEB kredisine uygunluğunuza bakılır. Bu şartları yerine getirdiğiniz takdirde başvurunuz için gerekli işlemlere başlanılacaktır. KOSGEB’in yapmakta olacağı değerlendirmelerin dışında müracaat edeceğiniz bankada bazı protokoller gereği incelemelerde bulunacaktır ver bu incelemeler sonucunda başvuru onayınızı almanız beklenmektedir. Bu kredilerden kesinlikle faydalanamayacak olan birileri varsa onlarda yasaklı olan esnaflardır. Bu esnaflar kesinlikle sıfır faizli KOSGEB kredisinden yararlanamayacak ve başvuruları kabul edilmeyecek.
Sizleri KOSGEB’in sıfır faizli kredisinin şartları ve koşulları hakkında bilgilendirmek istedik. Makalemiz hakkında bir soru ya da görüşünüz var ise yorum kısmından bizlere bildirmeniz yeterli olacaktır.
Sıfır Faizli Kosgeb Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır? yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>İş Kurmak İsteyen Bayanlara Kredi yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>KOSGEB iş kurmak isteyen bayanlara kredi ve hibe vermekte ve projelerini desteklemektedir. Kendi işyerlerini kurmak isteyen bayanlar, KOSGEB resmi sitesine bakabilir burada verilecek hibe hakkında detaylı bilgi yer almaktadır. KOSGEB il önce bu programlar dahilinde olan hanımlara kredi ve hibeyi vermeden önce eğitim vermektedirler. Bu eğitimdeki adımları tamamlayan bayanlar bu desteği almaya birer gönüllü oluyor ve hak kazanıyor. Eğitim sonrası hanımların yaratıcı projeleri alınıyor ve beğenilen projelere kredi ve hibe yoluyla yaklaşık 100 bin TL kadar özel destekler sunuluyor. KOSGEB in resmi sitesinden iş kurmak isteyen bayanlar hakkında ki kredi ve hibe sistemini daha detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Ziraat Bankası, bayanlara hazırlamış olduğu dev projelerle büyük dikkat çekiyor. Kendi iş erini kurmak ve hizmet vermek isteyen bayanlara, tıpkı diğer bankalarında hazırlamış olduğu gibi avantajlı paketler sunuyor. Bu hizmetler sunulan kredi tutarlarının 60 ay vade ile ödenmesi ile başlıyor bu büyük zaman içinde fırsatlarda genişliyor ve hanımlara büyük kolaylık sağlanıyor. Ziraat Bankası`nda ki bu avantajları yakalayabilmek için Ziraat Bankası resmi web sitesine bakarak detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Başvurunuzu da kolayca yapabilirsiniz.
Garanti bankasının, kadınlara sunmuş olduğu kendi işini kurması için en kapsamlı, sağlam desteği veriyor. Geleneksel hale gelen Garanti bankası yarışmaları başvuru süreci başladı. Siz de kendi işinizi kurmak ve Garanti Bankasından destek almak istiyorsanız yarışmalar başlıyor. bu desteği alabilmek için yarışmaya Garanti resmi sitesinden bir göz atın. Üstelik bu başarı sonucunda verilecek olan paranın geri ödenmesi alınmayacaktır. Her yıl iş kurmak için başvuru yapan binlerce kişi Garanti bankasının farklarından yararlanıyor. İşte Garanti bankasının yarışma sonucunda verilecek olan ödülleri
Ayrıca dereceye giren bayanlara da binlerce hediye verilecektir. Bu yarışmaya başvuru için Garanti Bankasının web sitesine göz atabilirsiniz.
İş Kurmak İsteyen Bayanlara Kredi yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>Sakarya Üniversitesi Kobi Danışmanlığı Bilinmesi Gerekenler yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>Sakarya Üniversitesi Kobi Danışmanlığı-KOBİ danışmalığı ülkemize yen gelmiş olan bir uygulamadır. KOBİ danışmaları, Kobilerin sıkıntı ve sorunlarını analiz ederek, bu sorunlara çözümler geliştirirler. Oluşturmuş oldukları çözüm yöntemlerinin devamlılığı ve sürekliliğini sağlarlar. Dolayısı ile KOBİ danışmanları nitelikli kişilerdir, nitelikli olmak da zorunludur. Bu nitelikli kişilerin vermiş olduğu genel hizmetin adına da Kobi Danışmanlığı hizmeti denir. Bu konuda Mesleki Yeterlilik Kurumu Kobi Danışmanlığının bir meslek haline getirilmesi için çalışmalar yapmaktadır.
Kobi danışmanlığı için gerekli çalışmaları yürüten kurum mesleki yeterlilik kurumudur. Kobi danışmanı olabilmek için bazı sınavlar vardır. Bu sınavlar, yazılı, sözlü ve uygulamalı sınav olmak üzere üç tanedir. KOBİ danışmanı olmak isteyen bireyler mesleki yeterlilik kurumunca öngörülmüş olan mesleki sertifikayı almak için yazılı, uygulamalı ve sözlü sınava girmek ve bu sınavlardan başarılı olmak zorundadırlar.
Şu anda KOBİ danışmalığı birçok gelişmiş ülkede bir meslek olarak kabul görmek işletmelerde danışmanlardan faydalanmaktadır. Türkiye’de de artık bir meslek olarak görülmesi gerekli çalışmalar başlatılmış durumda. KOBİ danışmanları bir nevi aile hekimleri gibi çalışmalarını sürdürecekler. Türkiye’de KOBİLER KOSGEB aracılığı birçok destek görmekte. Artık bu alanda da yani nitelikli kişiler tarafından danışmanlık yapılarak KOBİ’lerin rekabet gücü, kalite, üretim kalitesi zenginleştirilecek. KOBİ’ler bundan sonra belgesi olan nitelikli kişilerden danışmanlık hizmeti alacak.
Belgeli be nitelikli kişilerin seçilmesi içinse sınav yapılacak. Bu kişiler yukarıda belirtilmiş olan üç sınavdan başarılı olması şartı aranacak. Artık yapılan son düzenleme ve uygulama ile Türkiye’de KOBİ danışmalığı alanında, TÜRKAK ve MYK’dan akredite edilmiş tek kurum olan Sakarya Üniversitesi bu sınavları yapacak. Artık belgelendirme sınavı Sakarya Üniversitesi-Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM) tarafından yapılacak. Sakarya Üniversitesi belgelendirme sınavları konusunda adeta merkezi nokta gibi. Sakarya Üniversitesi zaten otuz alanda belgelendirme sınavı yapmakta idi, bir yenisi daha eklenmiş oldu.
Yapılan yeni düzenleme ile artık KOBİ danışmanlarının de belgeli ve nitelikli olması zorunluluğunun geldiğini, bunun için ölçme ve seçme adına adayların üç farklı sınava gireceğini belirtmiştik. Bu sınavlar artık Sakarya Üniversitesi-Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM) yapacak. Konu ile ilgili olarak Sakarya Üniversitesi SAÜSEM Müdürü Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN yaptığı açıklamada sınava başvuru için herhangi bir ön koşul olmadığını, ilerde KOBİ danışmanlığı mesleğini yapmak isteyen herkesin başvuruda bulunabileceğini söyledi. Aynı zamanda şu an KOBİ danışmanı olarak çalışan kişilerin mesleklerinde kendilerini geliştirmek, ilerde bu iş alanında kariyer yapmak isteyenlerinde kurumlarına başvuruda bulunarak, bilgi beceri ve deneyimlerini arttırabileceklerini sözlerine ekledi.
Sınav Süreci Nasıl?
Sınavda, genel işletmecilik, üretim, finans, pazarlama ve insan kaynakları olmak üzere 5 alanda adayların bilgileri ölçülmekte. Adayların iki sınav hakkı bulunmakta ve ikinci haklarında sadece başarısız oldukları alanlardan sınava girebilecekler. Başarılı olup belge almaya hak kazanan adayların sınav ücretlerinin yarısı, MYK tarafından SAÜSEM’e tahsis edilen AB hibe fonlarından tarafından karşılanacak. Bu alanda kariyer ve meslek edinmeyi planlayan kişilerin Sakarya Üniversitesi duyurularını takip etmesi gerekmektedir.
Sakarya Üniversitesi Kobi Danışmanlığı Bilinmesi Gerekenler yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>KOSGEB 2017 Faizsiz Kredi Başvurusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>Yapılan araştırmalar göre Türkiye dünya sıralamalarında girişimci potansiyeli olarak ikinci sırada yer alır bunun yanında ise potansiyelin faaliyete geçmesi açısından ilk sıraya yükselir. Bakıldığında potansiyel anlamda işsizliğin yüksek olması nedeniyle içsel girişimcilerin kendi girişim planını hayata geçirmesi algılanabilen bir gelişmedir. Bunların yanı sıra bu işletmelerin sürdürülebilirliğine bakıldığında Türkiye alt sıralara doğru gerilemektedir. Nedeni ise bilinçsiz ve plansız girişimci portföyüdür. Bütün bunlar bir araya geldiğinde KOSGEB hem bilinçlendirilmesi hem de işletmenin sağlam temellendirilmesi için girişimcilik destek programı uygulamaktadır. Aynı zamanda da girişimciye denetlenen ve desteklenen ciddi bir maddi destek sağlamaktadır. Fakat bilinçlenmesi gereken bir girişimci potansiyeli mevcuttur, hangi şartlarda bu maddi destek girişimcilere sağlanmaktadır.
Herhangi bir kurumda SSK’lı olarak çalışmıyor olmak. KOSGEB in verdiği girişimci destek programı eğitimine katılmış olmak. Bu iki şartı sonucunda sunulan iş proje başvurusunun KOSGEB destek programı bazında kurul tarafından onaylanması.
Yapılan araştırmalara göre geçtiğimiz yıllarda kadın girişimci sayısı artmak yerine azalma göstermiştir. Bu yüzdendir ki kadın girişimciler oran olarak daha fazla teşvik almaktadır. Ve araştırmalarda işletme faaliyeti daha az olan bölgelere teşvikler daha fazladır.
Kosgeb 2017 faizsiz kredi başvurusu girişimcilik kursu ve sertifikası alındıktan sonra projenin onay alması takdirinde yapılmaktadır. Belirlenen miktar üst limit olarak 100.000 TL’dir. Alınan kredi faizsizdir ve 2,5 yıl sonrasında ödenmeye başlanır. Bu ödeme 3 er ay vade ile 8 taksit içinde yapılmaktadır. Yani toplamda kredi alımından 2,5 yıl sonrasında ödemeler başladığında 2 yıl içerisinde alınan kredi geri ödenmektedir. Bu kredi başvurusu tek sefer için yapılmaktadır ve başvurudan sonra 24 ay içerinde alım yapılacak olan harcamalara istinaden verilen bir kredidir. Alınan faizsiz kredi belgelendirilmeden alınacaklar olmadan direkt harcama amaçlı verilmemektedir.
KOSGEB 2017 Faizsiz Kredi Başvurusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>Kobi Danışmanlığı Sınavı Hakkında Merak Edilen Sorular Ve Cevaplar yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>KOBİ danışmanları işletmelerin aktif faaliyetlerinde ne tür sorunlarla karşılaştıklarını tespit ederler. Tespit etmiş oldukları bu sorunların neden kaynaklandığını ve sorunun çözümüne dair teknik ve yöntemler geliştirirler. İş sadece tespit ve çözümle bitmez. KOBİ danışmanları geliştirmiş oldukları çözüm teknik ve yöntemlerin devamını ve sürekliliğini sağlar ve takip eder. İşletmenin kendini geliştirmesi, üretim faaliyetlerini arttırması, pazarda yer edinmesi ve rekabet gücünü arttırması için KOBİ danışmanları danışmanlık yaparlar. Artık yeni yapılan düzenleme ile herkes KOBİ danışmanını olamayacak.
KOBİ danışmanı olmak için sözlü, yazılı ve beceri sınavını geçerek mesleki yeterlilik kurumu tarafından sertifika almak şart. Yeni uygulama ile bir nevi aile hekimliği gibi oldu demek mümkün. KOBİ danışmanlığı ile ilgili çalışmaları ülkemizde mesleki yeterlilik kurumu yapmakta. Sınav sadece sertifika almak için değil, şu anda bir işletmede danışmanlık yapan danışmanlarında kariyer basamaklarını tırmanması için yapılmakta ve seviyeleri bulunmakta.
KOBİ danışmanlığı sınavı Türkiye’de artık TÜRKAK ve MYK’dan akredite edilmiş tek kurum olan Sakarya Üniversitesi bu sınavları yapacak. Sakarya Üniversitesi birçok mesleki yeterlilik sınavı yapmaktadır. Artık KOBİ danışmanlığı belgelendirme sınavı Sakarya Üniversitesi-Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜSEM) aracılığı ile yapılacak.
Girilecek olan sınavın seviyesine göre yapılacak olan sınavlar, bu konuda ölçme ve değerlendirme hizmetlerini yapan Sakarya Üniversitesi duyurular sayfasında yayınlanmakta. KOBİ danışmanı olmak veya danışmansa kariyerin arttırmak isteyen adaylar buradaki duyurular sayfasından sınav konularını ve neler yapmaları gerektiğini buradan edinebilecekler. Örnek il seviyedeki sınav konuları: genel işletmecilik, üretim, finans, pazarlama ve insan kaynakları alanlarından sorulara cevap verecekler.
KOBİ danışmanı olmak için herhangi bir ön şart aranmamakta. KOBİ danışmanı olmak isteyen herkes gerekli başvuru şartlarını sağlamak ve girmiş olduğu sınavlardan başarılı olmak zorunda. Şu anda işletmelerde KOBİ danışmanı olarak çalışan kişiler de mesleklerinde kariyer yapmak için sınavlara başvurabilirler. Adayların iki sınav hakkı bulunmaktadır. Sınava giren kişiler ikinci hakları olan sınava girdikleri zaman sadece başarısız oldukları derslerden sınav olurlar. Başarı sağlayan adaylar belge almaya hak kazandıkları zaman sınav ücretlerinin yarısı MYK tarafından SAÜSEM’e tahsis edilen AB hibe fonlarından tarafından karşılanır. SAÜSEM Müdürü Doç. Dr. Hayrettin ZENGİN yapılan düzenleme ile son derece artılarının olduğunu belirterek özellikle lisans mezunu işsiz adayların mutlaka bu fırsatı değerlendirmelerini tavsiye etmekte.
Kobi Danışmanlığı Sınavı Hakkında Merak Edilen Sorular Ve Cevaplar yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>Faizsiz Kobi Kredisi Nasıl Alınır ? yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>Faizsiz Kobi Kredisi işletmeleri bu krediyi duyduktan sonra binlerce işletme sahibi krediyi almak için gerekli şartları taşıması için ve başvurular nasıl yapılacağı merak konusu olmuştur. Bu konuda işletme sahiplerine bilgi verilerek onların izleyeceği adımlar önemli hale gelmektedir. Bunlardan birincisi ise bu krediyi almak için KOSGEB veri tabanına kayıt olarak başvuru işlemini tamamlamış işletmeler gelmektedir. Bu işletmelerin yeni yılda yapacağı 50 bin liralık krediye başvuru yapmalarına gerek kalmaz. Sistem bu işletmelerin başvuru işlemlerini otomatik olarak tanımlayacağı için herhangi bir işleme gerek kalmayacaktır. İkinci grup ise bu krediye daha önceden başvuru yapmamış olanları kapsamaktadır. Bu ikinci grup işletmeler KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmadan önce başvuru işlemlerini tamamlamak zorundadır.
Geçtiğimiz yıl faizsiz kredi başvuru yapanlar KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırma zorunluluğu vardır. 2017 yılında verilecek olan 50 bin liralık kredi için yaralanmak isteyen ve başvuran işletmeler için bu şart kaldırılmıştır. Başvuruyu KOSGEB adresi üzerinde yapıp ve bu krediye hak kazanan işletmeler bu krediyi almak KOSGEB veri tabanına kayıt yaptırmaları gerekmektedir. İlk yılı ödemesiz 3 yıl vadeli ve maksimum 50 bin lira olarak verilen KOSGEB sıfır faiz başvurusu 10 Şubat 2017 ve 20 Şubat 2017 tarihleri arasında yapmanız gerekmektedir. Yapılan başvuruların 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren kredi faiz desteğini kazananlar SMS ve mail yoluyla bilgilendirilecektir. Bu bilgiyi alan işletmeler Akbank, Deniz bank, Garanti bankası, Halk bankası, İş bankası, Ziraat bankası olarak istediklerine başvuru yaparak bu krediyi alabileceklerdir.
Faizsiz kredi kapsamında destek programı olan kredinin kimlere verileceği bildirilmiştir. Fakat bu krediyi almak için bazı işletmelere öncelik tanınacaktır. KOSGEB tarafından verilen bu krediye hangi işletmelerin öncelik tanınacağı belirtilmektedir. KOSGEB tarafından bazı gerekli bilgilere bakılarak bu işletmelere daha önce kredi desteği sağlanması gerekecektir. Bu değerlendirme de bazı bilgiler şunlardır:
KOSGEB veri tabanından yasaklı olmayan mikro işletmeler daha
Faizsiz Kobi Kredisi Nasıl Alınır ? yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>Düşük Faizle İşyeri Açma Kredisi Veren Bankalar yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>Bu konuda öncelikle açmak istediğiniz iş yerinin hangi alanda olduğunu net belirlemeniz ve belirlediğiniz bir plan ile birlikte net bir projenizle hareket etmenizdir. Alanlarına göre düşük faizli kredileri şu şekilde sıralayabiliriz.
Ziraat Bankası genellikle tarım alanında kredi sunmakta olup değişik iş alanlarında da kredi hizmeti sunabilmektedir.
Halk Bankası değişik iş fikirlerine göre tüketicilere KOSGEB ile hibe ve düşük faizle kredi hizmeti de vermektedir.
İş Bankası ise iş kuracak bir girişimciye 60 aya varan vadelerle kredi sunabilmektedir
Yapı Kredi Bankası ise girişimcilere, yeni iş kuracak tüketicilere 3 ayda bir ödeme seçenekleri ile birlikte 36 aya varan vadelerle kredi sunmaktadır.
Türk ekonomi bankası ise bir adım öne geçip KOSGEB benzeri bir eğitimle müşterilerine hizmet vermenin yanı sıra, müşterinin ihtiyaç duyduğu alanda gerekli kredi desteğini vermektedir.
Özellikle bayan ve genç girişimciler için ise Finansbank avantajlı hizmetler sunmaktadır. Kurmak istediğiniz küçük ve orta ölçekli iş yeriniz için Finansbank cazip hizmet ve teklifler sunmaktadır.
Avrupa yatırım fonu üzerinden kredi kullanmak isteyenler için ise garanti bankası devreye girerek hizmet vermektedir.
Aklınızdan geçen iş fikrini hayata dönüştürmek hayalinizdeki işi yapmak için yukarıda saydığımız alanlarda kredi ile birlikte değişik hizmetler sunan bankalara giderek müşteri temsilcilerinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Düşük Faizle İşyeri Açma Kredisi Veren Bankalar yazısı ilk önce Banka Kredi Notu üzerinde ortaya çıktı.
]]>