Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home1/jusjyhaem/public_html/wp-config.php on line 94
KOSGEB Hibe Kredi İçin Başvuru Şartları 2017

KOSGEB Hibe Kredi İçin Başvuru Şartları 2017

KOSGEB Hibe Kredi İçin Başvuru Şartları 2017 yılı Şubat ayı itibari ile değişiklik göstermiştir. Bu değişiklik neticesinde eskiden bir işyeri açarken KOSGEB’den hibe kredi almak için belli bir sermaye gerekirken artık sermaye olması şartı aranmayacak. Yeni düzenlemeler ile KOSGEB’den hibe kredi almak için hangi koşulları yerine getirmenizi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ( KOSGEB ) , yeni işletme kurmak isteyen girişimciler için 50 Bin Lira hibe kredi yanı sıra 2 yıl ötelemeli 100 Bin TL geri ödemeli kredi vermekte idi. Girişimciler için verilen bu desteklerden yararlanabilmek için Girişimcilik eğitimlerinden başarı ile geçmek ve sertifika almak da şart idi. Bu sertifikayı da aldıktan sonra işyeri açmak isteyen girişimci, dükkanını kurmak için gereken tüm envanterleri kendi cebinden ödeyerek faturalandırdıktan sonra KOSGEB’den hibe kredi talebinde bulunması yani belli bir sermayesi olması gerekiyordu. Sermayesi olmayan kişiler ise bu imkanlardan yararlanamıyorlardı. 1 Şubat 2017 tarihi itibari ile artık KOSGEB’den 50 Bin Lira hibe kredi almak için girişimcilik kursuna katılıp sertifika almanıza ve sermayenizin olmasına gerek kalmadı. Etkileyici bir iş fikriniz var ve gelecek için kar vaad ediyor ise KOSGEB hibe kredi alma şansınız var demektir.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Kursuna katılarak sertifika almış ve işyeri açarak hibe kredi başvurusu yapmak isteyen kişiler için ise son gün 31 Aralık 2017. Bu tarihten sonra ise işyerini açtıktan sonra hibe kredi başvurusu yapacakların başvuruları kabul edilmeyecek.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer tarafından açıklanan yeni KOSGEB Hibe Kredi İçin Başvuru Şartları 2017 yılında daha da kolaylaşmış vaziyette. Biçer, yapılan değişiklerin başarılı olmak isteyen girişimcilerin önünü açtığını ve girişimci sayısında da artış sağlayacağını vurguladı. Yapılan değişiklikler ile sertifika sahibi olmasanız dahi iyi bir iş fikriniz var ise KOSGEB hibe kredi alabileceksiniz. Başvurunuzu oluştururken proforma faturaları ibraz etmeniz şart. Bu sayede kuracağınız iş için ne kadarlık sermayeye ihtiyaç duyulacağı ortaya çıkmış olacak. Başvurunuz onaylandıktan sonra 90 gün içerisinde işyerinizi açmanız ve KOSGEB’in veri tabanına kayıt olmanız gerekmekte. Daha önce hibe kredi desteğinden faydalanmış veya 3 başvuru sonucunda da başvurunuz red cevabı almış ise tekrar başvuru yapamayacaksınız.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*