Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home1/jusjyhaem/public_html/wp-config.php on line 94
Yatırım Tavsiyeleri

Yatırım Tavsiyeleri

“Ayılar serbest kaldı. Finansal piyasaların dilinde ayılar ekonomik açıdan kötümser kişilerdir. Ve bu sabahki konuşmacıların hemen hepsi küresel ekonominin durumundan oldukça kaygılıydı. Hepsi küresel bir resesyon görmeyeceğimiz konusunda hemfikirdi, ama eğer panelistler haklıysa, ABD ve—daha küçük bir ölçekte—Avrupa gerçekten zor bir döneme giriyor.”

Dünya Ekonomik Forumu haberini sunan Tim Weber, BBC News, bbc.co.uk, 23 Ocak 2008

KARŞIT OLUN

Alıp götürmek, boşaltıp gitmek gerçekten çok cazip gelse de, inanın, ihtiyacınız yatırım yapmaktır. Pazarlama ve eğitim bütçelerini koruyun. Sadece onları çok daha akıllı biçimde harcayın. 2017 ve 2018 için yatırım yapmalısınız. Şimdi bunu nasıl başaracağınızı anlatacağız.

  • Yatırım yapın

Zor zamanlarda yatırım yapmamak, teknolojiyi güncelleştirmeyi ve aynı zamanda tüm gazete alımlarını iptal etmek, kırtasiye dolabındakileri tüketmek, sadece satın alan müşterilerle ilgilenmek pek cazip gelir. Ama bunlar hiçbir işe yaramaz. Pazarlar size ye­tişecek ve siz canlanmaya yeteri kadar hazırlanmamış ve motivas­yonu düşmüş bir işgücüne sahip olacak, fırsatsız kalacaksınız. El­bette israfı durdurmalı ve daha dikkatli satın almalısınız. Ayrıca biraz tam zamanında teslimat pratiğini denemeniz ve gerekli ya­tırımları yaptıktan sonra gereksiz eğitimleri kesmeniz gerekiyor. Yoksa işletmeniz yok olur.

  • Çalışanlara yatırım yapın

Çalışanların işlerini yaparken kendilerini olabilecek en iyi şekilde hissetmesini sağlayın. Rahatlarını artırın. Kuş sütüyle beslemeniz gerekmiyor, ama belki de daha iyi bir havalandırmaya ihtiyaçları var. Şımartılmaları da gerekmez, ama belki de daha kullanışlı bir ofis sandalyesine ihtiyaçları var. Temel hijyen faktörlerini yerine getirin.

  • İnsanlara yatırım yapın: Gelişme

Eğitim bütçenizde kesinti olabilir, ama bu gelişmeyi durdurmaz. Bir öğrenme kütüphanesi oluşturun ve bunu eğitim bütçeniz­den tasarruf ettiğiniz paranın birazı ile satın alınmış kitaplarla doldurun. Ekip toplantılarında insanlardan okuduklarındaki ya­rarlı fikirleri paylaşmalarını talep edin. Ekip liderlerinize nasıl koçlıık yapacaklarını hatırlatın ve kendinize de biraz koçluk ya­pın. Eğitim almış kişiler daha iyi çalışır. Daha iyi çalışma daha çok kâr demektir.

  • İnsanlara yatırım yapın: Motivasyon

Ücretlerle ilgili tartışmalar söz konusu olsa bile, gözden geçir­meleri devam ettirin. Hâlâ konuşulabilecek pek çok şey var: Bir- birleriyle nasıl geçiniyorlar? Kariyerlerini nerelerde görüyorlar? İşlerinde karşılaştıkları zorluklar neler? Şirketten ne istiyorlar? Şirket onlardan ne istiyor? Adımları ayrıntılandınn, yazın ve so­nuçları uygulayın.

  • En önemli ekipmanlara yatırım yapın

Her şey çökene kadar beklemeyin. Renkli yazıcınız bozulduğu ve kimse bakım sözleşmesini yenilemediği için kaliteli teklifler veremediğiniz için işi niye kaybedesiniz? Bu tip şeyleri bilirsiniz.

  • Teknolojiye, özellikle sistemlere yatırım yapın

Teknoloji giderek daha ucuz ve akıllı hale geliyor. Bu da daha az insanla işi çevirebilirsiniz anlamına geliyor. Buna büyük özen gösterin, dikkatle satın alın ve teknolojiye yatırım yapmanın size bu krizde nasıl yardımcı olacağını düşünün. Başka kimse satın al madiği için size iyi birkaç anlaşma da sunabilirler.

  • Kanallarınıza yatırım yapın

Sizden satın almak mecburiyetinde olanların bile her zaman işi size vereceklerini sanmayın. Sizinle iş yaptıkları için teşekkür edin; onlara gereken özeni gösterin. Gözünüzü toptan ayırma­dığınıza, “avcı” olarak çok fazla zaman harcamadığınıza, “çiftçi” olmak için de yeterince zaman ayırdığınıza dikkat edin. Başka kanalları da denemeyi düşünün. Geleneksel olarak dolaysız yol­dan gidiyorsanız, dolaylı yolu denemek işe yarayabilir mi? Genel­de sadece internet üzerinden satış yapıyorsanız, başka bir yerde bir dükkânın olması işe yarayabilir mi?

  • Tedarikçilerinize yatırım yapın

Şu andaki bazı tedarikçileriniz olmasaydı, perişan olurdunuz. Onlarla yakın ilişkide olun, buluşun ve aradıklarında cevap verin. Ödeme problemleri söz konusuysa, onları bilgilendirin.

  • Müşterilerinize yatırım yapın

Standartlarınızı yükseltin. İyi olduğunuzun düşünüldüğü konu­sunda kendinize güveniniz tam. Peki, muhteşem olduğunuzu düşünmeleri için ne yapmanız gerekiyor? Fiyat hassasiyetini or­tadan kaldırabilecek kadar iyi bir ürün üretmeniz için ne yapma­nız gerekiyor? Müşteri bu şekilde düşünülmeli, müşteriye yatı­rım da bu şekilde yapılmalı.

  • İmajınıza yatırım yapın

Web sitesinin güncellenmesi gerekiyor, e-bülteniniz iç karartıcı ve yerel gazetenin editörüyle “külahları değiştiğiniz” için gazete sizden hiç söz etmiyor. Değişme zamanı. Basit ama şık bir site oluşturmak için az para talep eden kaliteli bir web tasarımcısı bu­lun. E-bülteni ıskartaya çıkarın. Gazeteyi arayın ve gerekirse ayaklarına kapanın.

  • Kendinize yatırım yapın

Sağlıklı kalın. Kaliteli uyku uyuyun, sorunlu zamanlarda ilk bu­nu göz ardı etme eğilimi gösteririz. Fiziksel açıdan sağlıklı kalın. Yürümek kolaydır. Ayna zamanda yaratıcılığınıza da iyi gelir. Li­derlik yapmaya devam edin. Ellerinden gelenin en iyisini yapma­ları için çalışanlarınıza ilham verin. Yaratıcı olun. O .. olsa ne olur?” sorularını sormaya devam edin. Yenilikçi olun ve örgütü biraz daha esnekleştirin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*