Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home1/jusjyhaem/public_html/wp-config.php on line 94
2017 Konut Kredi Oranları Düşer mi?
Bireysel-Kredi-Faiz-Oranları-Düşer-mi-620x400.jpeg

2017 Konut Kredi Oranları Düşer mi?

Konut kredi faiz oranları ne zaman düşer? Kredi faizleri daha düşer mi? Ticari krediler ne olacak? Taşıt kredisi faiz oranları iner mi? En uygun konut kredisi ne zaman çekilir? 2017 Konut Kredi Oranları Düşer mi? Gibi bir çok soru vatandaşın gündemini meşgul etmekte. Biz finans uzmanı kişilerce sizlere her konuda bilgi vermeye devam ediyoruz.

Bu soruların içerisinden en fazla rağbet gören ve yazımızın da asıl konusunu oluşturan konut kredilerinden bahsederek yazımıza başlayalım. Maalesef günümüzde reklamlara baktığımızda bir çok konut reklamı görsek ve çoğu kişi ev sahibi olsa da halen daha fazla bir kesim ne yazık ki kira ödemekte ve sıkıntı çekmektedir. Özellikle ülkemizde büyük şehirlere baktığımızda kira fiyatlarında ki yüksek rakamlar insanı maddi anlamda zorlamakta ve buna ek ev sahipleri ile de bazen problemler çıkmakta.

Konut kredisi faiz oranları 2015 yılı başlarında %0,85 oranlarında idi ve bir çok insan bu oranlardan faydalanarak ev sahibi olma yolunda kredi çekerek ilk adımı attılar. Fakat büyük  bir kesim 2013 yılında görülen %0,68 rakamlarını tekrar görürüz umudu ile maalesef bu rakamı da yakalayamadıkları gibi, 2016 yılında da bu rakamlar oldukça artarak devam etti ve umutlar yine ertelenmiş oldu. Fakat artık 2013 yılında görülen rakamlar geride kaldı ve şimdi 2017 yılı için bir beklentiye girildi. Peki 2017 Konut Kredi Oranları Düşer mi?

Hatırlanacağı üzere 2016 başlarında konut kredisinde faiz oranları %1 rakamlarının üstüne çıktı ve özellikle inşaat sektörü durma noktasına geldi. Herkes kredi faiz oranlarında düşüş beklerken hain darbe planı gerçekleşti ve 15 Temmuzdan sonra piyasalar daha da durgunlaşarak ekonomik bir buhran yaşandı. Bu kısa dönem çabuk atlatıldı ve Merkez Bankası tarafından ekonomiyi canlandırmak adına bir faiz indirimi kararı alındı. Şu an itibari ile de etkisi süren bu faiz indirimleri neticesinde konut kredisi faiz oranları %0,90 seviyelerine kadar çekildi.

Ocak 2017 tarihi itibari ile konut kredi faiz oranlarının bu şekilde devam edeceği muhtemel beklentiler arasında. Ocak ayından sonra ki dönemde ise %0,85 faiz oranlarını 120 ay vadeli konut kredilerinde görmek hayal değil. Bu sebeple ev sahibi olmanın şu sıralar aslında tam zamanı. Yaz dönemlerinde baktığımızda faiz oranlarında bir artış göze çarpmakta. Aralık 2016 – Mart 2017 tarihleri arasında herhangi bir olumsuz durum yaşanmaz ise konut kredilerinde 0,85-0,95 arası bir faiz oranı beklentisi hakim. 2017 Konut Kredi Oranları Düşer mi? Sorusuna cevabımızdan sonra diğer konularda ki sorulara da minik bir cevap verelim.

Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz indirimi sonrası 2016 yılı sonu itibari ile görülen ve umut edilen gerçekleşmiş ve faiz oranlarında artışa gidilmemiştir. Bu da 2017 yılı ilk dönemi için güçlü bir sinyal vermekte ve %0,85 oranlarını yakalamanın çok da güç olmadığı görülmektedir.  Diğer kredi çeşitlerinde de durum bu şekilde gözükmekte ve faiz indirimlerinin uygulanmasına devam edileceği tahmin edilemektedir.

Yasal Uyarı : Yazımızda belirtilen gelecek rakamlar tamamen tahminsel olup dünya ve ülke ekonomisi göz önünde alınarak finans uzmanı kişilerce yapılmış bir öngörüdür. Kredi faiz oranlarının şekillenmesi tamamen gündeme ve Merkez Bankası tarafından verilecek kararlara bağlıdır. Sizde öngörülerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilir ve bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*