Zorunlu Trafik Sigortası Yüksek Çıkıyor Nasıl Düşürebilirim

Zorunlu Trafik Sigortası Yüksek Çıkıyor Nasıl Düşürebilirim?

Zorunlu Trafik Sigortası Yüksek Çıkıyor Nasıl Düşürebilirim -Trafik sigortasında yapılan zamlar en çok araç sahiplerini etkiledi ,Araç sahipleri yüksek ücretli trafik sigortasını nasıl düşüreceklerini bilmemekle beraber kaskodan daha fazla trafik sigortasına para vermektedir. Zorunlu trafik sigortası olması nedeniyle mecburi olarak yapılmaktadır.

Yüksek ücretli trafik sigortasını gören araç sahipleri acaba kasko yapsam sigorta yerine geçer mi sorularını soruyor ancak kaskonun sigorta yerine sayılmacağını da iyi biliyorlar.  %200 artan sigorta primlerinden şikayetçi vatandaşlar seslerini herkese duyurdu ancak Hükümet yattığı düzenleme ile trafik sigortası oranları düşürdü ancak bu oran %5 oranına kadar düştü, Yasaları inceleyen sigorta şirketleri de bir açık bularak o %5 oranını başka bir kalemden daha fazla almaktadır. Peki zorunlu trafik sigortası ücretini nasıl düşürebilirim soran araç sahipleri denenmiş ve başarılı olan bir yöntemi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle trafik sigortası il plakalarına göre yani büyük şehir, küçük şehir durumuna göre ücretler farklı çıktığını ifade edelim, Bunun değiştirilmesi mümkün ancak hiç bir araç sahibi yanaşmamaktadır. Örneğin 34 plaka da İstanbul’da trafik sigortası büyük şehir olmayan illere  göre çok fazladır.  Birde Trafik sigortasını etkileyen bir hususta araç sahibinin yaşıdır. Eğer Araç sahibinin yaşı küçükse 20’lerde ise trafik sigortası çok yüksek çıkacak, yaş büyüdükçe de trafik sigortası ücreti düşmektedir.

Geçenlerde 26 yaşına ki bir arkadaşım 2012 model bir araç almıştı, Araçta hasar filan yoktur

Not:Eğer araçta hasar kaydı varsa diğer modellerine göre hasar miktarına göre trafik sigortası ve kaskosu yüksek çıkacaktır. Bu nedenle hasar kaydı olan araçlar pek tercih edilmemektedir. Araç almadan önce mutlaka hasar kaydı sorgulamasını yapmanızı tavsiye ederiz.

Satışını kendi adına aldı ve sigorta yaptırmak için acentaya gitti, Sadece bir acentayı değil bir çok acentayı ziyaret etti ve teklif edilen en düşük ücret 1300 TL idi. Şaşkınlık için bu kadar yüksek bir fiyatı beklemeyen arkadaş arayış içine düştü, Kasko yaklaşık olarak 1000 TL denk gelmektedir. Kasko yapsam daha karlıyım diyor ama ne yazık ki kasko isteğe bağlı olurken sigortayı yapması zorunludur.

Uzun bir arayış sonrasında Aracı Babasının adına devretmesini, sigortasını da bu şekilde daha uygun olacağına karar verdik.

Sigorta da ölüm esnasında araç sahibine verilen prim yaşa göre değiştiği için, erken yaştaki kişilere daha fazla prim verilirken yaşlı kişilere daha az prim ödenmektedir.

Peki babasının adına alırsa ne kadar ücret ödenecek babası 54 yaşında, bunun araştırmasına da girdik, sigorta acentelerini gezdik, araç adına alınmadan sağlıklı bir ücret çıkmayacağını ama 600-700 TL arasında bir fiyat çıkacağın belirttiler, Bu ücret 1300 TL’ye göre gerçekten makul bir ücretti, Hemen bir-iki gün sonra babasının adına aldı aracı ve sigorta için başvurduğunda çıkan ücret 470 TL idi.

Bu şekilde yüksek ücretli zorunlu trafik sigortası ücretini düşürebilirsiniz, Bazı Sigorta acenteleri de hile yoluna başvurarak aracın markasını değiştirmekte ve olması gereken önemli şartları sigortadan çıkararak düşük maliyetli bir sigorta çıkarabiliyorlar ancak bunun bir suç olduğunu yarın herhangi bir kaza durumunda sigorta şirketi size ödeme yapmayabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*