Takibe Düşen Kredi İçin Ne Yapılmalıdır

Takibe Düşen Kredi İçin Ne Yapılmalıdır – Kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen tüketiciler için bankalar tarafında takibe alınır, Ve kredi tahsil yoluna gidilir. Kredi takibe nasıl düşülür bankalar hangi yollara başvurur, Takipteki kredileri için ne yapılmalıdır. Uzmanlarımız tarafından detaylıca araştırıldı.

Türkiye’de yaşanan alışveriş çılgınlığı ve hayati değer taşımayan bir çok ürünün alınması, yeni telefon çıkar çıkmaz hemen kredi çekip veya kredi kartı ile yeni telefon almak, yeni araba, araba değiştirmek sonrasında bilinçsiz bir şekilde harcama yapıldıktan sonra artık bankadan alınan kredi ve kredi kartları borçları ödenmemeye taksitler gecikmeye başlar.

Bankalar alacaklarını tahsil edemediğinde takibe başlar. Öncelikle banka İdari takibe başlar, İdari takip ile tüketici aranılarak borcunun ödemesini ,aksi durumda olacak durumda geriye dönüş olmayacağını, çalıştığı işyerini, kefili arayarak tüketiciyi borcunu ödemesi için ikna yolunu gider, Fakat tüketici kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği zaman yasal takibe düşer. Yasal takip, kredi borcu veya kredi kartı borcu yasal olarak hesaplara bloke konularak veya maaşına haciz işlemi konularak tahsil yoluna gidilir.

Takibe düşen kredi  sonrasında kişi kırmızı listeye alınır. Maaşına banka hesaplarına bloke konulur, ayrıca maaşı haczedilmeye başlanır. Kişi kara listede olduğu için kredi notu sıfırlanır ve kredi raporu olduğunda raporda hep kırmızı rengini görür, Bu demek oluyor ki hiç bir banka kredi vermez, kredi vermeye yanaşmaz ama şansını mutlaka denemesi de gerekiyor. Yasal takibe düşenlere kredi veren bankalar ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Takibe düşen kredi kartı borcu olduğunda yine aynı muamele yapılır, kişi kırmızı listeye alınır hiç bir banka kredi vermez, kredi notu sıfırlanır ayrıca var olan kredi kartları bankalar tarafından iptal edilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*