kosgeb uygulamalı girişimcilik

Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Sınavı

Hibe Kredisi Almak İçin Kosgeb Eğitimi

İş kurmak için yeterli paranız yoksa kosgeb’e başvurmak mantıklıdır. Bu müracaatı yapmak için 32 saatlik bir eğitimden geçmeniz gerekir. Bu 32 saatlik eğitime zaman harcamak mecburiyetindesiniz. Bu krediden faydalanmak için olan bu kursa gitmeden hibe kredisinden faydalanamazsınız. Kosgeb’in bu kursu neden yaptığını öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Her dönemde başka kuruluşlara anlaşmaya sağlayan kosgeb kredi için artık çok uygun olarak görülen yardım kuruluşudur. Bu kursların tarihleri, başvuruları kosgeb resmi internet sitesinde yayınlanır. Başvurularda internet sitesinde yapılmaktadır. Kosgeb eğitim çalışanı olan öğretmenler bazı özel kuruluşlarda da kurs hizmeti verebilmektedirler.

Kosgeb Başvuru Zamanı Ve Başvuru

Bu kosgeb eğitim kursları Kosgeb Hizmet Merkezleri ya da İşkur Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu kursa katılmak için müracaat edilmesi gereken ilk yer İşkur’ dur. İşkur’ dan  Eğitim ve başvuru tarihleri hakkında bilgi almanız mümkün olacaktır. Kosgeb internet sitesi aracılığıyla tüm detayları öğrenmeniz işinize yarayacaktır. Tüm ayrıntılarıyla kurs öğretmenlerine kadar öğrenebileceğiniz bir olanakta sağlanmıştır. Kayıtların devam edip etmediğini de öğrenebilirsiniz. Müracaatlar Kosgeb Hizmet Müdürlüğüne yapılmalıdır.Aynı zamanda Kosgeb kaydını gerçekleştiren kişiler bu kaydı sorgulatarak kursun nerde yapılacağı, eğitimin uygulanacağı yer, kursun başlangıç tarihi ve bitiş tarihi, ve de eğitmenin adını öğrenebilmektesiniz.

Kosgeb Girişimcilik Eğitim Kursu Kaç Saat Sürmektedir?

Bu kursun süresi 32 saattir. Daha önceden 70 saat olan bu eğitimin 32 saaate düşürülmesinde karar alındı. Dört ana parçadan oluşan bu eğitim atölye çalışmalarını ve sınıf derslerini içinde bulundurmaktadır. Kosgeb, Söz konusu Kosgeb eğitiminin E-Eğitim olarak da verilebileceğini açıklamasına rağmen bu durumda net bir bilgi yoktur. Bu kursların verileceği kişi sayısı bir sınıfta 20 ile 30 arasındadır.

Kosgeb Kursunun Eğitim Alma Modülleri:

  • Bireylerin girişimcilik konusunda ki güveninin yenilenmesi.
  • Yaratıcılık Egzersizleri
  • İş planı kavramları
  • Pazarlama planı, yönetim planı, finansal planlar, pazar araştırması, üretim planları hakkında bilgiler verilmekte.
  • Bu verilen eğitimlerin daha iyi anlaşılabilmesi için atölye çalışmalarıyla da destek verilmektedir. Atölye alanında yukarda belirttiğimiz pazarlama planları, yönetim ve finansal planlar, üretim planları, pazar araştırma planları öğretilmektedir.
  • Bu eğitimlerin sonunda sizden bir iş planı yazmanızı isteyeceklerdir. Bu iş planını sunarken dikkatli olmanız gereklidir.

Kosgeb Girişimcilik Kursu Ücreti Varmıdır?

Kosgeb Girişimcilik kursuna katılanlardan bir ücret tahsil edilmemektedir. Bu alanda kurumlara özel ders (kurs) veren öğreticiler bunun karşılığında ücret alabilmektedirler.

Kosgeb Kursu Devamsızlık Yaparsak Ne Olur?

Bu kursta devamsızlık önemli bir nitelik taşımaktadır. Bu kursun %80’lik süresince devamını sürdüren kişiler katılım belgesi alma hakkına sahip olurlar. Bu durumu göz önünde bulundurarak başvuran kişilerin devamsızlık yapmaması en mantıklı olanıdır. Kosgeb kurs tarihlerini öğrenerek sizde başvuru yapabilirsiniz. Bu başvuruyla kosgeb sertifikası alma hakkına sahip olabilmektesiniz. Bu sertifikayı aldığınızda iş planı hazırlayabilmektesiniz demektir. Bu durumda devlet desteğinden de faydalanabilmektesiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*